Therapie mbv paarden


Therapie met behulp van paarden


Soms is het moeilijk om over bepaalde onderwerpen te praten, of leer je makkelijker door

actief bezig te zijn. Bij therapie met behulp van paarden ligt de nadruk op ervaringsgericht leren. Er wordt niet op de paarden gereden en ervaring met paarden is ook niet nodig.

Therapie met behulp van paarden wordt bij de praktijk geboden aan kinderen vanaf 8 jaar, jongeren en volwassenen. Er wordt gewerkt vanuit de methode van de Equine Assisted Growth and Learning Association (EAGALA), internationaal de grootste organisatie / opleiding op het gebied van psychotherapie met behulp van paarden.Hoe?

Tijdens een eerste sessie kun je aangeven wat de reden is dat je bent gekomen en maken we kennis met elkaar en de paarden. Daarna gaan we verschillende oefeningen doen, waarbij het paard of de paarden los in de wei of bak lopen. Paarden oordelen niet, maar reageren op een pure manier. Door observaties en open vragen geef ik je de mogelijkheid om zelf je eigen oplossingen te vinden voor de vragen die je hebt en uit te proberen wat het beste werkt. De paarden en andere materialen kunnen metaforen worden voor dingen uit jouw leven. Hierdoor kun je tot nieuwe inzichten komen en kan er ruimte gaan ontstaan voor oplossingen voor de dingen waar jij aan wil werken. EMDR met behulp van paarden

Bij praktijk de Groei kun je ook terecht wanneer je last hebt van een traumatische gebeurtenis. Met behulp van de paarden wordt dan EMDR toegepast, een evidence based trauma behandeling.

Orthopedagogische Praktijk de Groei - www.op-degroei.nl -  06-19452247 - m.c.schaefers@op-degroei.nl