Therapie mbv paarden


Therapie met behulp van paarden


Soms is het moeilijk om over bepaalde onderwerpen te praten, of leer je makkelijker door

actief bezig te zijn dan in een stoel te zitten. Bij deze op mindfulness gebaseerde therapie met paarden ligt de nadruk op ervaringsgericht leren en dus meer op het doen in plaats van op het praten.

Er wordt niet op de paarden gereden en ervaring met paarden is ook niet nodig.


Naast dat dit een hele nuttige manier is om aan jouw doelen te werken, is het ook ontzettend leuk en ontspannend om met de paarden op de boerderij bezig te zijn!


Hoe?

Nadat je hebt kennis gemaakt met de paarden, ga je verschillende opdrachten en oefeningen doen met een of meerdere paarden. Alle oefeningen vinden plaats op de grond terwijl de paarden vrij rondlopen in een afgesloten ruimte. Soms mag je de paarden vast houden aan een touw. De moeilijkheden die je ervaart in je leven worden nagebootst in de activiteiten met de paarden. Paarden zijn expert in het lezen van lichaamstaal. Hoe het paard reageert op jouw gedrag  biedt een duidelijke feedback. Paarden oordelen niet en geven je altijd weer een kans om iets te veranderen.  Door observaties en open vragen geef ik je de mogelijkheid om zelf je eigen oplossingen te vinden en uit te proberen wat het beste werkt. Samen gaan we kijken hoe je het geleerde bij de paarden kan omzetten in de dagelijkse praktijk.


Voor wie?

Therapie met paarden is voor ouders en kinderen vanaf 10 jaar en is geschikt bij bijvoorbeeld de volgende vragen:

- Angst / onzekerheid / piekeren

- Weinig zelfvertrouwen

- Somberheid / depressie

- Negatief zelfbeeld

Orthopedagogische Praktijk de Groei - www.op-degroei.nl -  06-19452247 - m.c.schaefers@op-degroei.nl